Скинуте під Кременчугом сміття / kremenchug.pl.ua

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне звернення депутати міськради прийняли на сесії у четвер, 2 березня.

Також депутати вимагають від влади Львова та Львівської області сприяти припиненню забруднення навколишнього середовища.

Читайте такожУ Львові визначили фірми, які вивозитимуть з міста сміття

Відео дня

Як заявив мер Кременчука Віталій Малецький, вже кілька днів поліція виявляє і зупиняє машини з львівським сміттям в Кременчуці, а частина з вантажівок встигла незаконно розвантажитися в регіоні.

«За нашими даними, кожному водієві дають 30 тис. грн і він везе сміття і, де зможе, вивантажує», - заявив мер.

Він зазначив, що, замість того, щоб терміново підшукати ділянку для складування відходів, будувати полігон і сміттєпереробний завод, львівська влада пішла незаконним шляхом.

«У зв'язку з цим кременчужани надзвичайно занепокоєні цими фактами, адже Кременчук і так потерпає від забруднення навколишнього середовища. Просимо вас використовувати надані народом України повноваження і зобов'язати представників львівської обласної та міської влади знайти, нарешті, порозуміння і швидше визначитися з законним місцем для вивезення сміття зі Львова і місцем для будівництва полігону та сміттєпереробного заводу. Просимо правоохоронні органи розібратися, хто і на яких підставах вивозить сміття зі Львова, і припинити незаконне його скидання, що призводить до забруднення навколишнього середовища по всій Україні, а також покарати винних у зазначених правопорушеннях», - йдеться у прийнятому зверненні.

Як повідомляв УНІАН, у Полтавській області неподалік від Кременчука - в селах Маламівка і Новоселівка - вчора поліцейські затримали 7 вантажних автомобілів зі сміттям зі Львова.

Уночі в Світловодську на межі Кіровоградської та Полтавської областей було затримано ще три автомобілі зі сміттям зі Львова і один - в Кременчуці.

Вранці під Кременчуком було виявлено 8 вантажівок зі сміттям зі Львова, 5 з яких встигли розвантажитися між селами Піщане і Кривуші.