Олексій Таранов зазначив, що підприємство на сьогодні потребує перезавантаження

Птахофабрику "Курганський бройлер", що входить до складу "Комплекс Агромарс", необхідно перезавантажити.

Таку думку висловив екс-директор птахофабрики "Курганський бройлер" Олексій Таранов в інтерв'юLatifundist.com.

Птахофабрика є одним з найбільших підприємств замкнутого циклу з виробництва курячого м'яса в Східній Україні. Виробнича потужність "Курганського бройлера" становить до 2 тисяч тонн м'яса на місяць. Кількість працівників на фабриці досягає п'яти сотень.

"Підприємство на сьогодні потребує перезавантаження. В останні роки його тільки експлуатували. Не обслуговували, не ремонтували, не відновлювали. На птахофабриці є аварійні об'єкти, експлуатація яких може закінчитися людськими жертвами. Я не хочу брати на себе цю відповідальність", - зазначив Олексій Таранов.

За його словами, на базі котельні підприємства будь-якої миті можуть вибухнути котли, бо 8 років їх ніхто не обслуговував - не проводилася чистка, не ремонтувалася хімводопідготовкою. На птахофабриці також немає ані охорони праці, ані навчання, ані медогляду персоналу, ані обслуговування обладнання.

Детальніше про те, що відбувається навколо птахофабрики "Курганський бройлер" можете дізнатися з сюжету

Крім цього підприємство нарощує дебіторську заборгованість перед постачальниками електроенергії та газу. Але і не тільки - ще й перед трудовим колективом із заробітної плати. По зарплаті заборгованість становить близько 5-6 мільйонів гривень.

"Дане підприємство просто кинуте. Так, воно приносило гроші. Але по факту зараз кинуте. І, до речі, його заборонено експлуатувати згідно з рішенням суду і приписам МНС. Два роки йшли суди. Весь цей час люди ходили на роботу, ризикуючи своїм власним життям. Рішення суду є, але, природно, ніхто його виконувати не збирається. Птахофабрику необхідно зупинити, модернізувати, усунути всі технічні неполадки", - поділився екс-директор птахофабрики.

На його думку, щоб хоч трохи реанімувати підприємство, потрібно щонайменше  36-45 днів. Причому, вважає Олексій Таранов, необхідно провести капітальний ремонт не тільки котелень, а й складів, будівель, приміщень, виробничих цехів, які перебувають в аварійному стані й можуть впасти та поховати під собою".

Екс-директор "Курганського бройлера" також зазначив, що в компанії були проблеми з накопиченням відходів на місцевому послідосховище. Так, за його словами, на даний час кількість відходів сягнула 100 тисяч тонн посліду.

"Вона роками накопичувалася, і на сьогодні на цьому майданчику складовано близько 100 тисяч тонн посліду. Ця проблема ніяк не вирішується. Це безвідповідальне ставлення не тільки до власного підприємства, але й до законодавства України, власним людям, які там працюють. Але така політика компанії", - підсумував Олексій Таранов.

Нагадаємо, що 6 червня 2018 року в Київській області поліція затримала власників компанії "Комплекс Агромарс" народного депутата Євгена Сігала та його дружину Марину Сігал за створення могильника на Київщині, однак протягом тижня вони були звільнені під заставу.