За данное решение проголосовали 264 депутата / УНИАН

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо функціонування Державного земельного банку» (реєстраційний № 4784), внесений Кабінетом міністрів України.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 264 із 326 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Законом передбачено виключити із Закону України “Про банки і банківську діяльність” положення, які стосуються діяльності Державного земельного банку.

Відео дня

Також внесено зміни до Земельного кодексу України, згідно з якими виключено з чинного закону норму про те, що Кабінет міністрів України передає земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності до статутного капіталу Державного земельного банку, який стовідсотково належить державі та не підлягає приватизації.

Читайте такожКабін хоче ліквідувати Держзембанк

Довідка УНІАН. ПАТ «Державний земельний банк» було створено постановою Кабінету міністрів України від 2 липня 2012 р. та сформовано за рахунок коштів державного бюджету статутний капітал банку в розмірі 120 млн грн.

Передбачалось, що банк забезпечуватиме управління землями сільськогосподарського призначення державної власності та виконуватиме функцію з реалізації державних кредитних програм, передусім для середнього i малого бізнесу у сільській місцевості.