Основною причиною падіння врожаю кукурудзи стала несприятлива погода / REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України погіршило прогноз врожаю зернових в Україні до 70 мільйонів тонн через втрати потенційного врожаю кукурудзи.

Читайте такожУкраїнські аграрії пришвидшити збирання врожаю зернових

Як повідомила прес-служба Мінекономіки, попередній прогноз загального валового збору зернових по всіх категоріях господарств становив 72,1 мільйона тонн.

Відео дня

Причина падіння врожаю кукурудзи

"Погодні умови останніх тижнів викликали або втрату потенційного врожаю кукурудзи, або істотне його зниження. Якщо осінні погодні умови будуть сприятливими, урожай кукурудзи передбачається на рівні 35 мільйонів тонн, а загальний урожай зерна - на рівні 70 мільйонів тонн", - наводяться слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Орієнтовні втрати по кукурудзі можуть становити близько 2 мільйонів тонн / REUTERS

Регіони з великими втратами врожаю

За даними Мінекономіки, найбільші за площею втрати потенційного врожаю кукурудзи очікуються в Черкаській (133,8 тисячі га), Одеській (33,5 тисячі га) і Кіровоградській (21,3 тисячі га) областях. Разом з тим істотне зниження врожайності спостерігається в Черкаській (234 тисяч га), Кіровоградській (146,7 тисячі га) та Полтавській (120,5 тисячі га) областях.

"Загалом, по всій території України орієнтовні втрати по кукурудзі можуть становити близько 2 мільйонів тонн", - підкреслюють в Мінекономіки.

Що цьому передувало

  • Міністерство сільського господарства США (USDA) в серпневому звіті підвищило прогноз врожаю кукурудзи на 0,5 мільйона тонн - до 39,5 мільйона тонн.
  • У травні 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України прогнозувало урожай зернових і зернобобових культур в Україні в поточному році на рівні 68 мільйонів тонн, а олійних - 20 мільйонів тонн.