Уряд не буде відмовлятися від регулювання ціни на газ / фото УНІАН

Кабінет міністрів України не має наміру відмовлятися від практики регулювання ціни на газ для населення.

Читайте такожЗниження ціни на газ закінчиться колапсом всієї фінансової системи України - Коболєв

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи чергову пропозицію Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" скасувати режим покладання спеціальних зобов'язань.

Відео дня

"Вони говорять про те, що вони пропонують уряду скасувати обмеження в 8550 (гривень за тисячу кубометрів – УНІАН). Якщо ми скасуємо обмеження, то завтра "Нафтогаз" може сказати, що ціна може бути 10 або 11 тисяч гривень. Я цього допустити не можу, тому верхня межа в 8550, а все, що може бути нижче, я це повністю підтримую і навіть вимагаю, щоб продавати газ українцям дешевше", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 березня, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що ціна газу на європейському ринку впала нижче вартості газу для населення в Україні, яку своєю постановою від 19 жовтня минулого року встановив Кабмін. Він також повідомив, що "Нафтогаз", з метою створення конкурентних відносин на ринку газу для населення, запропонував уряду скасувати режим спеціальних зобов'язань, щоб у людей з'явилася можливість вибирати постачальника, який запропонує найкращу ціну, як це зараз відбувається на ринку промислових споживачів.

Кабінет міністрів у жовтні минулого року підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада – до 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з Міжнародним валютним фондом. Представники Фонду наполягають на тому, що вартість "блакитного палива" має вирівнятися (піднята) до рівня імпортного паритету.