Ілюстрація REUTERS

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення рекомендувати Кабміну повторно призначити Андрія Коболєва головою правління компанії щонайменше на рік до 2020 року.

Читайте такожГройсман – Коболєв. Скандал на руку Кремлю

Про це йдеться у відповідному листі "Нафтогазу", який є в розпорядженні редакції ЕП, адресованому прем'єр-міністру.

Відео дня

Як наголошується в документі, таке рішення наглядова рада НАК прийняла одноголосно.

"Наглядова рада одноголосно прийняла рішення про здійснення подання уряду про продовження терміну повноважень Коболєва А. В. на посаді голови правління "Нафтогазу" мінімум на один рік, тобто до 22 березня 2020 року", — йдеться в листі.

Рівень заробітної плати, наголошується в документі, становитиме 50% від місячного посадового окладу, встановленого чинним контрактом. При цьому Коболєв, у разі відновлення на посаді, не отримуватиме щомісячні та квартальні премії. У той же час, він зможе розраховувати на щорічну премію за певних умов.

"Премія за результатами роботи за рік виплачуватиметься лише за умови, що буде виконано ряд ключових показників виконання, першим і найважливішим з яких є створення до 1 січня 2020 року оператора ГТС, готового до сертифікації, а другим — нарощування видобутку газу протягом року", — наголошується в листі.

Як уточнили в документі, премія не виплачуватиметься, поки не буде затверджений фінансовий план "Нафтогазу".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заявив, що має виключне право на обрання та припинення повноважень голови і членів правління НАК «Нафтогаз України». Про це сказано в статуті компанії, затвердженому в 2016 році, зазначили в Кабміні.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що контракт з Андрієм Коболєвим, який закінчується 22 березня, не буде продовжений, а з 23 березня буде оголошено відкритий і публічний конкурс з участю міжнародних партнерів на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

Коболєв, у свою чергу, заявив, що дане рішення уряду суперечить українському законодавству й духу реформ, що проводяться.