Ілюстрація REUTERS

У разі обрання президентом лідера першого туру виборів Володимира Зеленського, енергетичні ринки чекають скорочення негативного впливу монополій, оскільки є сподівання, що проблеми одноосібного контролю деяких сегментів ринку почнуть вирішуватися.

Читайте такожТимошенко відмовилася підтримати в іншому турі Зеленського або Порошенка

Таку думку УНІАН висловив експерт у сфері енергетики, голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.

Відео дня

«У мене позитивні очікування, що в разі приходу до влади Зеленського, проблеми монополізації енергетики почнуть вирішуватися», - пояснив він.

За словами експерта, є сподівання, що завдяки формуванню професійного складу АМКУ і НКРЕКП негативний вплив монополії на енергетику в цілому зменшиться.

«Наскільки я знаю, у Зеленського є розуміння проблематики монополізації енергетичного ринку, і сподіваюся, буде політична воля цю проблему мінімізувати», - сказав він.

Експерт пояснив, що в цілому, президент має досить великий вплив на енергетику, оскільки указом гаранта призначаються державні уповноважені Антимонопольного комітету України, а також члени Національної комісії, що регулює тарифи у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

«На такі посади потрібні принципові і професійні люди, які можуть приймати грамотні рішення. Адже повинні бути умови для роботи будь-якого бізнесу без політичних преференцій або переслідувань. Я сподіваюся, від майбутнього АМКУ буде реакція за деякими очевидним фактам монополізації в енергетиці», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, за результатами обробки ЦВК майже 99% протоколів ДВК про підсумки голосування, на виборах президента в першому турі лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали більше 30% виборців, за чинного президента Петра Порошенка проголосували майже 16%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - понад 13%. У другий тур голосування з великою ймовірністю вийдуть Зеленський і Порошенко.