Ілюстрація REUTERS

Найближчим часом Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, планує знизити тариф Укренерго на передачу електроенергії. Про це заявив голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, екс-міністр енергетики України Іван Плачков.

«У тарифі Укренерго закладений кошторис на експлуатацію мереж. Постійно НКРЕКП аналізує цей кошторис і корегує його. Сьогодні ясно, що НКРЕКП найближчим часом буде також його розглядати і аналізувати. Тому не виключено, що цей кошторис, цей тариф буде зменшений. І це, природно, позначиться на тарифах споживачів. І за тією інформацією, яка у мене є НКРЕ збираються це все робити (знизити тариф Укренерго, - ред.)».

За словами Плачкова, для зниження тарифу є технічні можливості, проте прогнозувати конкретний відсоток зниження екс-міністр не готовий. «Наскільки, мені важко сказати. Там досить серйозні цифри. Там, наскільки я пам'ятаю, декілька мільярдів, до 4,5 мільярдів закладено», - відзначив він.

Відео дня

Нагадаємо, на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, 24 червня 2019 схвалений проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 7 червня 2019 № 954» (відносно перегляду тарифу на послуги з передачі електричної енергії ГП «НЕК« Укренерго»). Відкрите обговорення цього питання пройде 5 липня.