Частина АЗС в Україні працює без ліцензій / фото УНІАН

Майже 800 автозаправних станцій в Україні відсутні в реєстрі ліцензіатів, йдеться в повідомленні Нафтогазової асоціації України.

Читайте такожОККО програла суд АМКУ і повинна заплатити штраф за змову на ринку автогазу

«Нафтогазова Асоціація України провела звірку інформації про місця роздрібної торгівлі паливом з ознаками порушення норм чинного законодавства, які розміщені на ресурсі perevirAZS.info з публічним реєстром ліцензіатів і місць, на які отримано ліцензії, розміщеному на сайті ДФС. Асоціація відзначила, що 780 таких об'єктів відсутні в реєстрі ліцензіатів, відповідно, продовжують роботу без ліцензії», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У зв'язку з цим асоціація спрямувала офіційне звернення до ДФС з проханням провести перевірки таких місць щодо наявності ліцензій та реєстрації таких місць як акцизних складів в СЕАРП (система електронного адміністрування реалізації палива) та інших порушень.

Відзначається, що штраф за роздрібну торгівлю без ліцензій становить 250 тис. грн, а за зберігання або торгівлю пальним на незареєстрованому в СЕАРП акцизному складі – 1 млн грн, за повторне порушення – 2 млн грн. Також є законні підстави для конфіскації пального та обладнання.

Також в асоціації закликали громадян перевіряти наявність ліцензії на АЗС за допомогою відкритого реєстру ліцензіатів і місць, на які видана ліцензія на сайті ДФС.

Як повідомляв УНІАН, у середині червня в Нафтогазовій асоціації України повідомляли, що втрати державного та місцевих бюджетів від тіньового ринку нафтопродуктів в Україні в 2018 році оцінюються в 10 млрд грн.