Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Антимонопольний комітет Польщі (UOKiK) оголосить про найвищий за всю історію роботи органу штраф для компаній, що займаються будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Читайте такожБундестаг не зміг проголосувати за пом'якшення газової директиви ЄС для "Північного потоку-2"

Про це повідомляє польське видання Biznesalert.

Відео дня

Відзначається, що в п'ятницю на прес-конференції о 12:00 за Києвом антимонопольний регулятор оголосить "найвищий штраф у своїй історії".

У повідомленні йдеться, що антимонопольний орган Польщі в травні 2018 року порушив справу проти «Газпрому» і п'яти міжнародних організацій, відповідальних за фінансування газопроводу «Північний потік-2».

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу планували завершити до кінця 2019 року.

В кінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції.

В кінці жовтня цього року Датське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 км.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».