Президент Туреччини Таїп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у суботу, що введення в експлуатацію газопроводу "Турецький потік" заплановано на 8 січня.

Читайте такожУ Туреччині запустили європейський газопровід в обхід Росії

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на заяву турецького лідера в ході церемонії запуску газопроводу TANAP, яким азербайджанський газ надійде в Туреччину і Європу, в місті Едірне на кордоні з Грецією.

Відео дня

"Звичайно, у нас є ще один дуже важливий крок, який ми зробимо. 8 січня в Стамбулі ми запустимо газопровід під назвою "Турецький потік", - сказав Ердоган.

Зазначимо, що першу гілку морської ділянки "Турецького потоку" почали заповнювати газом 20 жовтня. Наприкінці серпня президент Росії Володимир Путін заявляв, що російський газ почне надходити до Туреччини до кінця 2019 року.

Газопровід "Турецький потік" протяжністю 930 кілометрів проходить по дну Чорного моря до узбережжя Туреччини, його сухопутна частина довжиною 180 кілометрів пройде через країну до меж з суміжними країнами. Потужність кожної нитки складе 15,75 мільярда кубометрів газу на рік.

Перша нитка призначена для постачання російського газу турецьким споживачам, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи.