"Енергоатом" тимчасово очолить гендиректор Рівненської АЕС / фото Л. Кучер

Кабінет міністрів призначив генерального директора Рівненської атомної електростанції Павла Павлишина тимчасово виконуючим обов'язки президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом".

Читайте такожСтало відомо, за що звільнили президента "Енергоатома" Недашковського

Про це на сторінці у соцмережі Facebook повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні уряду.

Відео дня

"Кабмін затвердив, що тимчасово виконувати обов'язки президента державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" буде Павлишин Павло Яремович (генеральний директор відокремленого підрозділу "Рівненська атомна електростанція", - написав Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про звільнення Юрія Недашковського з посади президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України.

За інформацією прем'єр-міністра Олексія Гончарука, ініціатором звільнення був міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни. За встановленою потужністю ядерних енергоблоків Україна посідає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діє 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС, з 6 реакторами загальною потужністю 6000 МВт, є найбільшою в Європі.