Ілюстрація REUTERS

Ціна нафти марки Brent в понеділок, 16 березня, знизилася на 10,6%, до 30,27 долара за барель, а WTI подешевшав на 7,8% до 29,24 долара за барель, із-за зниження попиту на тлі поширення коронавірусу і рекордного падіння промислового виробництва в Китаї.

Читайте такожСаудівська Аравія запропонувала Європі нафту по $25 за барель - Bloomberg

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

Відзначається, що ціни впали, попри зниження ставки Федеральною системою США, і заходів, вжитих ключовими центробанками інших країн.

Як зазначив аналітик Commerzbank Карстен Фріч, чим більше країн обмежать суспільне життя громадян, закриють свої кордони та скасують рейси, тим сильніше це буде впливати на попит на нафту, а також це позначиться на скороченні економічної активності.

Також впливає те, що промвиробництво в Китаї за січень-лютий впало набагато сильніше, ніж очікувалося, на 13,5%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що є найгіршим показником з січня 1990 року.

Як повідомляв УНІАН, ціна нафти марки Brent 9 березня впала на 30% - до 34 доларів за барель, продемонструвавши найгіршу динаміку з 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці.

Слідом за обвалом цін на нафту різко просіли валюти низки країн та котирування фондових бірж.