«Нафтогаз» відкрив зарядну станцію для електрокарів / фото naftogaz.com

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» встановила першу власну зарядну станцію для електромобілів у рамках пілотного проекту WeEnergy і досліджує можливість масштабного виходу на ринок України, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожГолова «Нафтогазу» прогнозує подальше зниження цін на газ в Європі

«Встановлено комплекси типу EUA-2, які підходять для всіх видів електромобілів світових брендів, а середній час зарядки становить не більш як 2,5 години. Зараз вартість послуги на станції WeEnergy є однією з найнижчих серед гравців українського ринку - лише 4,5 грн за кВт-год», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що розрахуватися можна за допомогою мобільного телефону і спеціального додатка через особистий кабінет споживача, або скориставшись карткою WeEnergy.

За інформацією прес-служби, партнером у реалізації пілотного проекту виступила компанія ElectroUA - один з провідних гравців у розвитку інфраструктури зарядних станцій в Україні.

«Із запуском першої електрозарядної станції «Нафтогаз» досліджує перспективу масштабного виходу на ринок електрозарядних комплексів в Україні. У разі комерційного успіху пілотного проекту компанія планує розгорнути мережу електроавтозарядок по всій країні», - повідомили в компанії.

У прес-службі зазначили, що «Нафтогаз» зосереджений на максимальному впровадженні принципів сталого розвитку. Ключовим пріоритетом компанії в реалізації екологічної стратегії є ініціативи у сфері декарбонізації й відновлюваної енергетики. Зокрема, у 2020 році загальний запланований бюджет «Нафтогазу» на екологічні програми становить майже 400 млн грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.