Середньозважена ціна реалізації української нафти 27 березня на аукціонних торгах № 163 на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ) збільшилася на 8,3%, або на 598,0 грн за тонну, в порівнянні з попереднім аукціоном, до 7765,0 грн за тонну ( з ПДВ).

Про це УНІАН повідомили в прес-службі УМВБ.

У повідомленні наголошують, що на торгах було реалізовано 172,845 тис. тонн нафти на загальну суму 1,342 млрд грн.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого середньозважена ціна реалізації української нафти на аукціонних торгах № 162 на УМВБ збільшилася на 3,6%, або на 248,0 грн за тонну, в порівнянні з попереднім аукціоном, до 7167,0 грн за тонну (з ПДВ ).

Довідка УНІАН. Відповідно до Закону України «Про нафту і газ», підприємства, частка держави в статутному капіталі яких 50% і більше, господарські товариства, 50% і більше акцій (часток, паїв) яких знаходяться у статутних капіталах інших господарських товариств, акціонером яких є держава і володіє в них контрольним пакетом акцій, а також дочірні підприємства, представництва та філії таких підприємств і товариств, учасники договорів про спільну діяльність, та / або особи, уповноважені договорами про спільну діяльність, укладеними за участю зазначених підприємств, щомісячно здійснюють продаж нафти сирої і газового конденсату власного видобутку, а також скрапленого газу - виключно на біржових аукціонах.