Ілюстрація REUTERS

Україна накопичила достатньо вугілля і газу для комфортного проходження опалювального сезону, про що на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Запаси газу в підземних газових сховищах рекордні для України – 21 мільярд кубічних метрів. Запаси вугілля також рекордні за останні роки. Теплові станції й ТЕЦ забезпечені вугіллям в достатніх обсягах. Тому ми повинні спокійно і комфортно пройти цей опалювальний сезон", - сказав він.

За словами прем'єра, станом на 15 липня до зими підготували близько половини житлового фонду, навчальних закладів і закладів охорони здоров'я. Вже готові до опалювального сезону понад 80 тисяч будинків, проводиться ремонт котелень і мереж, на що вже витратили понад 6 мільярдів гривень. На "теплі кредити" у цьому році виділили 600 мільйонів гривень.

Відео дня

Шмигаль також зазначив, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін прийме розпорядження, необхідне для запуску процесу підготовки та якісного проходження опалювального сезону. Також він закликав органи місцевого самоврядування розпочати роботи з підготовки до зими.