фото прес-служби

Помічник державного секретаря США і координатор зусиль країн G7 з допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури, пошкодженої російськими терористичними атаками Джеффрі Пайєтт разом з гендиректором ДТЕК Максимом Тімченком відвідав український павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату в Шарм-ель-Шейху (СОР-27).

Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

На Кліматичній конференції ООН український павільйон був представлений вперше.

Відео дня

Він організований Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Європейського Союзу, Уряду Німеччини, UNDP, UN Global Compact, ДТЕК, Epam та UNITED24.

"Українське суспільство і український уряд віддані тому, щоб використати цей момент також для енергетичної трансформації, щоб бути впевненими, що Росія ніколи більше не зможе використовувати енергетику як зброю. Сполучені Штати та американський народ віддані підтримувати Україну, як сказав президент Байден, стільки, скільки буде потрібно. Енергетичний аспект є центральним для цієї підтримки", – заявив Джеффрі Пайєтт під час відвідин українського павільйону разом із партнерами з Канади, Франції та Німеччини та главою ДТЕК Тімченко.

За словами Тімченка, Україна повинна відіграти ключову роль у побудові нової системи енергетичної безпеки Європи, вільної від російського шантажу.

"Україна має зіграти визначальну роль в оновленій системі європейської енергетичної безпеки, вільної від шантажу москви. Ми повністю готові до відновлюваної енергетики майбутнього, зосередженій на сонячній, вітровій, водневій генерації. І створення першого українського павільйону саме в часи війни є найкращим доказом цієї рішучості", – зазначив Максим Тімченко під час зустрічі з Джеффрі Пайєттом.

Він додав, що для ДТЕК ключовим наразі є якнайшвидше зупинити енергетичний тероризм Росії, відновити мережі і обладнання, аби забезпечити електропостачання населенню та українському бізнесу.

Водночас компанія не відмовляється від своїх декарбонізаційних планів, цілей відходу від вугілля і повного переходу на відновлювальні та чисті джерела енергії.