Ілюстрація REUTERS

Столиця Південної Кореї Сеул розробляє власну криптовалюту - S-Coin, яка буде використовуватися в програмах соціальних виплат, що фінансуються містом, пише CoinDesk з посиланням на мера Сеула Пака Он Суна (Park Won-soon).

Читайте такожВесняний криптопад: біткойн торгується нижче $7 тисяч

Мер також повідомив, що місто створить фонд для підтримки просування технології блокчейн і відповідних стартапів.

Відео дня

"Оскільки Сеул є провідним містом світу в галузі інформації і комунікацій, включаючи четверту промислову революцію, я думаю, що ми маємо вивчати нові технології, такі як блокчейн", - заявив Пак Он Сун в інтерв'ю корейському підрозділу CoinDesk. Він зазначив, що блокчейн може застосовуватися до всього адміністрування в Сеулі, в тому числі до громадського транспорту.

Криптовалюту S-Coin можна буде використовувати як спосіб оплати міських програм соціального забезпечення для держслужбовців, молодих людей, які шукають роботу, і людей, які піклуються про навколишнє середовище за допомогою економії електроенергії, води і газу, додав мер Сеула.

Читайте такожОфіційний сайт українського Гідрометцентру таємно майнить криптовалюту

Однак, за його словами, для цього доведеться змінити закони, що регулюють кріптовалюти. "Для створення S-Coin нам необхідно підготувати інституційну та юридичну підтримку", - сказав він.

Коментуючи жорстку політику регулювання корейського уряду в області криптовалют, Он Сун сказав: "останній раз, коли міністерство юстиції оголосило про регламентаційних заходи, було шалений опір, і уряд, схоже, сильно замислився над цим".