Ілюстрація / REUTERS

Європейська Комісія надала Україні перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу номінальним обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, кошти спрямовуються до державного бюджету для забезпечення впровадження структурних реформ.

Зазначається, що для отримання допомоги Україна мала виконувати зобов'язання в сфері боротьби з корупцією, а також щодо якості державного управління та податкової системи, проводити реформи енергетичного сектору, соціальної політики і корпоративного управління в державних підприємствах, реформи системи управління державними фінансами.

Відео дня

Читайте такожЩо очікує економіку в найближчі три роки: в Кабміні оприлюднили прогнози експертів

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада 26 червня остаточно затвердила Четверту програму макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 млрд євро.

Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння і угоду між Україною та Європейським Союзом про отримання нашою країною макрофінансової допомоги 8 листопада.