Ілюстрація / REUTERS

Керівництво ТОВ «Восход Солар» спростовує чергові звинувачення компанії ТОВ «ФК «Веста».

За словами прес-служби компанії, представники ТОВ «ФК «Веста» в черговий раз оприлюднюють недостовірну інформацію і нібито приписують менеджменту ТОВ «Восход Солар» умисні дії щодо зниження вартості активів перед проведенням ФГВФО аукціону з продажу кредиту компанії в ліквідованому ПАТ «КБ «Актив-Банк» з метою самостійної покупки зазначеного кредиту.

«По-перше, наша компанія не брала участь в зазначеному аукціоні. По-друге, на момент проведення аукціону було відсутнє рішення суду, яке вступило в законну силу про розмір боргу ТОВ «Восход Солар» перед ПАТ «КБ «Актив-Банк», тобто ФГВФО, серед інших боргів, які входили до пулу продажу, продавав ще фактично неіснуючий борг. З цими фактами ми звернулися до суду і зараз йдуть активні слухання. Більш того, за інформацією багатьох ЗМІ, сума, за яку був придбаний весь пул складає лише 2% від загальної суми боргу, що, як вірно кажуть, представники ТОВ «ФК «Веста», дійсно може свідчити про навмисне заниження вартості активів для потенційного продажу «потрібному» покупцю.

Відео дня

Можливо вартість дійсно була занижена, але не ТОВ «Восход Солар», а мабуть, кимось іншим, хто був причетний до проведення аукціону та формування пулу боргів. Щодо твердження про «заниження вартості активів» зі сторони ТОВ «Восход Солар» - воно абсолютно необґрунтоване. Навіть з відкритих джерел є можливість отримати фінансову звітність компанії  і побачити, що валовий дохід у 2017 році становив 0 грн, натомість, після запуску у 2018 році, валовий дохід вже складав 264,6 млн грн. Що свідчить про швидке зростання вартості активів завдяки прибуткам, які почало отримувати підприємство і саме на цьому етапі борги компанії стали цікавими для організації, яка скуповує борги компаній по всій країні.

Також раніше і ми, і наші акціонери спростовували інформацію щодо подвійного залогу майна в ПАТ «КБ «Актив-Банк» і Державному АБ «Укргазбанк» – це доведено документами що знаходяться в банках і також надані нами до правоохоронних органів. Наразі кредит перед АБ «Укргазбанк» повністю погашений – відповідні документи ми також неодноразово публікували.

Усі зазначені недостовірні факти використовуються опонентами для «відведення очей» від незаконних способів тиску на нас, на наших акціонерів, судову та правоохоронну системи. Ми впевнені, що цим діям буде дана оцінка у правовому полі»

Раніше Анатолій Старіцин (генеральний директор ТОВ «Восход Солар») спростував інформацію про нібито «вимивання» грошей з підприємства, підкресливши, що у системі Клієнт-Банк, неможливо проводити будь-які платежі з арештованих рахунків, а надходження від продажу виробленої електроенергії були спрямовані на погашення заборгованості перед Державним АБ «Укргазбанк», на сплату податків та інших обов'язкових платежів до державного та місцевих бюджетів, а також для забезпечення нормальної і безперебійної експлуатації електростанції.