НБУ вимагає заміни частини членів наглядової ради "Ощадбанку" / фото УНІАН

Національний банк України за результатами розгляду пакетів документів новообраних членів наглядової ради державного "Ощадбанку", а також проведених тестування та співбесід, вирішив відмовити у погодженні п'яти кандидатів.

Читайте такожУ Зеленського планують приватизацію держбанків

Як йдеться в матеріалах НБУ, переданих УНІАН, в цьому переліку - голова наглядової ради Шевкі Аджунер та члени наглядової ради Олексій Грінченко, Олексій Резніков, Дмитро Власов та Даніель Білак.

Відео дня

В НБУ зазначили, що керуючись своїм правом, регулятор очікує заміни зазначених членів наглядової ради.

При цьому Нацбанк прийняв рішення про можливість погодження призначення членами наглядової ради Байби Апіна, Міхаеля Вайнштейна, Пітера Бріггса, Юрія Храмова.

За інформацією регулятора, остаточні рішення щодо цих кандидатів будуть прийняті після усунення зауважень до наданих ними документів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці травня затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави в наглядових рад державних банків.

До складу наглядової ради "Ощадбанку" увійшли: Шевкі Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, а також Даніель Білак та Дмитро Власов.

20 червня новопризначений наглядова рада "Ощадбанку" почав свою роботу і обрав своїм керівником, екс-голову представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунера.