Глава Мінфіну підкреслив значення "доступних кредитів" для бізнесу / фото УНІАН

З початку дії програми "Доступні кредити 5-7-9%" в лютому 2020 року по липень 2020 року 75% всіх кредитів, які були отримані малими та середніми підприємствами (МСП) з річним доходом до 2 мільйонів євро, були видані в рамках цієї програми.

Читайте такожКоронавірусна економічна криза ще не закінчилася - Разумков

Про це повідомила прес-служба Мінфіну з посиланням на заяву міністра фінансів Сергія Марченка.

Відео дня

"Я вам скажу ось яку статистику: 75% кредитів, які були видані банками для мікро- і малих підприємців за останній час, були видані за програмою" Доступні кредити 5-7-9%", - цитує прес-служба Марченко.

Згідно з повідомленням, за даними Фонду розвитку підприємництва, кожен 5-й підприємець, який відповідає базовим критеріям програми та звернувся в банк з пакетом документів, отримує позитивне рішення з програми. Відмови ж отримують підприємці, які не можуть довести банку свою платоспроможність, мають негативну кредитну історію, бізнес яких уже обтяжений кредитами у порівнянні результатами його операційної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10 серпня уповноважені банки в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" вже видали 1991 кредит на загальну суму 4,227 мільярда гривень.