Бізнес отримав 1140 кредитів / фото УНІАН

Українські банки минулого тижня надали 106 нових кредитів в рамках державної програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%» на суму 360,13 млн грн, а з початку дії програми у лютому станом на 13 липня бізнес отримав 1140 кредитів на 1,45 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з повідомленням, серед українських підприємців найбільшим попитом в рамках програми користується послуга з рефінансування раніше наданих кредитів.

Відео дня

Читайте такожБізнес набрав доступних кредитів на 500 мільйонів гривень

"Портфель рефінансованих кредитів менше ніж за місяць досяг 856,3 млн грн і продовжує збільшуватися. Зараз сума заявок на рефінансування становить 4,6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається попит на інвестиційні кредити, портфель яких досяг 586,7 млн грн. З нового інструменту кредитів на поповнення оборотного капіталу вже видані кредити на суму 8,6 млн грн.

Згідно з повідомленням, відмову в кредиті від держави отримали близько 34,5% підприємців. Найчастіша причина відмови банку - ділова репутація позичальника (негативна кредитна історія, поганий фінансовий стан, кримінальні справи й т. ін.). Близько 3100 заявок зараз знаходяться на різних стадіях розгляду в банках.

За даними прес-служби, кредит в рамках цієї програми можна отримати в 16 банках: «Укргазбанк», «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укрексімбанк», АКБ «Львів», ПУМБ, «Кредобанк», «Альфа-Банк», «Альянс», «ТАСкомбанк», «Схід», «Полікомбанк», «Мегабанк», «Райффайзен Банк Аваль», КБ «Глобус» і «Креді Агріколь Банк».

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 мільярди гривень фінансування.

Фонд реалізує програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу. 3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.

3 лютого уряд України оголосив старт програми «Доступні кредити 5-7-9%», оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.

Станом на 15 червня 2020 року українські банки надали 639 кредитів на 404,76 мільйона гривень у рамках цієї програми.

17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які надаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми «5-7-9», пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямами використання коштів та максимальної суми кредиту.