Експерти спрогнозували, яким буде курс долара наступного тижня / фото УНІАН

Фінансові експерти розділилися в думках щодо курсу долара наступного тижня.

Про це пише "Сьогодні".

Так, керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин розповів, що може викликати різкий попит на валюту та підштовхнути курс до 28 грн/дол.

Відео дня

"Наступного тижня цілимося на 27,5 гривні за долар... тиждень передсвятковий, компанії виплачують зарплати, премії перед Новим роком, тому на початку тижня можуть наповнити ринок валютою. Але їм протистоятимуть бюджетні підрядники, експортери з відшкодованим ПДВ, які традиційно перед святами отримують виплати. І щоб не мати гривневих ризиків, відправляються на покупку валюти. Також покупцями залишаться енергоімпортери та нерезиденти. Якщо їхні запити не підтримуватиме валютними інтервенціями Нацбанк, то курс, подолавши 27,5 гривні за долар, може спрямуватися на більш високі цінові рівні, аж до 28 гривень і вище", – зазначив він.

Читайте такожЯк зміниться курс долара перед Новим роком: свіжий прогнозАналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак вважає, що середній курс продажу готівкового долара коливатиметься в рамках 27-27,4 грн, а готівковий євро коштуватиме 30,4-30,7 грн.

"На тижні долар і євро будуть відносно стабільні", – заявив експерт.

За прогнозами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна та президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, курс на тижні буде в коридорі 27-27,5 грн/дол.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України на понеділок, 20 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,25 грн/дол., тобто гривня ослабла на 6 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Вас також можуть зацікавити новини: