Фото delo.ua

Меткомбінат імені Ілліча групи "Метінвест" інвестує 27 мільйонів доларів США в будівництво сучасної очисної установки на ще одній доменній печі – №4.

Як повідомляють в комбінаті, планові терміни закінчення монтажних робіт – перший квартал 2022 року, генеральний підрядник проекту – "Метінвест-Інжиніринг".

На цей час подібні аспіраційні системи вже обладнані на печах №3 та №5.

Відео дня

До будівництва установки на печі № 4 приступили у липні 2021 року. Станом на сьогодні вже виконали демонтаж та перенесення існуючої інфраструктури, заклали фундамент під об'єкти енергопостачання, ведеться влаштування фундаментів під фільтри, а також укрупнена збірка основного технологічного обладнання та металоконструкцій.

Далі за планом робіт – прокладка аспіраційних газоходів і укриттів обладнання, монтаж опорних металоконструкцій основного обладнання фільтрів та на фінальному етапі – підключення енергоносіїв з пусконалагоджувальними роботами.

Начальник відділу охорони навколишнього середовища меткомбінату імені Ілліча групи "Метінвест" Володимир Колодочка розповів про важливість реалізації нового проекту:

"У доменному цеху меткомбінату імені Ілліча планомірно створюється екологічно чисте доменне виробництво. Сучасні та ефективні аспіраційні системи вже з'явилися на третій та п'ятій домнах. Зараз роботи ведуться на четвертій печі. Після запуску нового газоочисного обладнання якісно знизиться рівень викидів забруднюючих речовин у вигляді твердих частинок пилу від ливарного двору та підбункерних приміщень домни №4, показники будуть системно відповідати рівню, затвердженому чинним законодавством України".