З 1 жовтня фото монети по 25 копійок остаточно виведуть з обігу / УНІАН

Монети номіналом 25 копійок та всі банкноти гривні, введені в обіг до 2003 року, з 1 жовтня 2020 року перестають бути засобом платежу при здійсненні розрахунків готівкою.

Читайте такожНацбанк утилізував зношених банкнот на 25 мільярдів гривень

Як передавати прес-служба НБУ, зазначені монети та банкноти будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року, а також Нацбанк буде активно виводити з обігу паперові банкноти 1 і 2 гривні та монети 1 гривня зразка 1996 року, замінюючи їх на відповідні монети зразка 2018 року.

Відео дня

Коментар Нацбанку

"Ми продовжуємо наводити порядок в готівковому обігу і приводити його до світових стандартів. Головна мета наших рішень - спростити готівкові розрахунки та підвищити їх зручність для користувачів. Також ми дбаємо про економічну доцільність і підвищення якості готівки в обігу", - цитує прес-служба заступника Голови Правління Нацбанку Олексія Шабана.

За його словами, рішення, озвучені сьогодні Нацбанком, стали продовженням багаторічної роботи регулятора з оптимізації готівкового обігу.

"В результаті банкнотно-монетний ряд гривні скоротиться з 17 номіналів до 12. Загалом в ньому залишиться 6 номіналів монет та 6 номіналів банкнот, що відповідає міжнародній практиці. Він стане впорядкованим і зручним", - наводяться в повідомленні слова Шабана.

Що цьому передувало