Ілюстрація REUTERS

У вересні Верховна Рада може розглянути ініціативу щодо податкової амністії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції сказав голова політичної партії "Слуга народу", перший заступник керівника фракції "СН" Олександр Корнієнко.

Читайте такожЗакон про амністію капіталів готовий і буде переданий до парламенту – президент

Відео дня

Коли та в якій формі

"Запланована податкова амністія, про яку ми давно казали. Форма узгоджується. У вересні будемо приймати перше читання (йдеться про ухвалення законопроекту в першому читанні – УНІАН)", - сказав депутат.

Виведений капітал

Корнієнко також наголосив, що триває дискусія щодо податку на виведений капітал. За його словами, необхідно визначитися щодо необхідності ухвалення такого рішення, і якщо це буде підтримано, то яким чином його вводити.

Він нагадав, що є ініціатива щодо спеціального режиму оподаткування для культурних індустрій, і додав, що можливо парламент розгляне подібні ініціативи, які можуть поширюватися на інші галузі.

Законопроект для інвесторів

Також він нагадав, що у ВР зареєстровано законопроект про індустріальні парки і його ухвалення дасть можливість інвесторам заходити в Україну.

Крім того, Корнієнко зазначив, що восени парламент планує ухвалити закон щодо "інвестиційних нянь" та ряд законів, які стосуються земельної реформи.

Також депутат наголосив, що надходження, які будуть завдяки ухваленим рішенням, необхідно спрямовувати і в розвиток – зокрема, на проект "Велике будівництво", а також на реконструкцію культурних об'єктів, об'єктів соціальної сфери – шкіл, дитячих садків.

На наступній сесії, за словами Корнієнка, також планується розглянути ініціативу президента Володимира Зеленського щодо підвищення мінімальної заробітної плати, що дозволить підвищити соціальні виплати для всіх категорій населення.

Амністія капіталів - як розвивалися події

Амністія капіталів була однією з обіцянок нової влади. 20 травня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив, що закон про амністію капіталів готовий, зазначивши, що необхідно "перегорнути цю сторінку історії, щоб всі громадяни хотіли бути платниками податків".

Закон про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства (про амністію капіталів) необхідно прийняти поточного року та ввести в дію з 1 січня 2021 року. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.