За словами Шмигаля, на Луганщині вдалося не допустити поширення вогню на потенційно небезпечні об’єкти / фото dsns.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд виділить кошти для допомоги постраждалим від пожеж на Луганщині.

Про це йдеться у дописі на його сторінці у Facebook.

«Сьогодні державна комісія ТЕБ і НС доручила Луганській ОДА терміново підготувати розрахунки для здійснення невідкладних заходів. Щоб уже на черговому засіданні уряд виділив кошти на тимчасове житло, ліки, харчові продукти та засоби першої необхідності для постраждалих», - поінформував очільник уряду.

Відео дня

За словами Шмигаля, на Луганщині вдалося не допустити поширення вогню на потенційно небезпечні об’єкти. «Наразі основні зусилля зосереджені на двох осередках: у Сєвєродонецькому та Новоайдарському районах. Роботи ведуться цілодобово. Одночасно працюють понад 1,5 тис. людей та 200 одиниць техніки. Зранку також відновиться робота з повітря. Ситуацію ускладнює вітер», - зазначає прем'єр.

Читайте такожУкраїнські військові розповіли, хто спровокував масштабні пожежі на Луганщині (відео)

Стосовно ситуації на КПВВ «Станиця Луганська», за його даними, пожежу локалізували. «Вогонь перекинувся з окупованої території та знищив кілька модулів Червоного хреста», - додав Шмигаль.

Пожежі на Луганщині: що відомо

  • 30 Вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64 пожеж, які в результаті сильного вітру швидко поширилися на значну площу - близько 9,3 тис.гектарів.
  • За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
  • У штабі ООС причиною масштабних пожеж називають обстріли з боку бойовиків. Через них припинив роботу пункт пропуску "Станиця Луганська".
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що він поки не пов'язує пожежі на Луганщині з обстрілами бойовиків.