Є кілька способів, як перевести біткоїни в готівку в Україні. Можна обміняти криптовалюту на звичайні гроші на біржі або через спеціальний обмінник, а потім вивести їх на банківську картку. Також можна скористатися мобільним платіжним сервісом. Подробиці — у нашій статті.

Як вивести гроші з біржі на картку?

Перед тим як виводити криптовалюту в Україні, її потрібно обміняти на фіатні гроші, наприклад, гривні чи долари. Це можна зробити на P2P-платформі криптовалютної біржі.

Відео дня

Якщо ви раніше не користувалися послугами біржі, спочатку потрібно зареєструватися в системі, верифікувати свій акаунт і поповнити криптовалютний гаманець. Далі, щоб продати біткоїни:

  1. Перейдіть до розділу P2P-торгівлі та вкажіть BTC як валюту, яку потрібно вивести. Після цього вам відкриється список актуальних пропозицій купівлі.
  2. Виберіть серед них ордер. При цьому зверніть увагу на курс конвертації, доступні варіанти виведення та максимальну суму, яку власник готовий витратити за один раз.
  3. Якщо вам все підходить, натисніть "Продати". Під час оформлення угоди вкажіть кількість BTC, які ви міняєте, та номер картки для зарахування фіатних грошей.

Але не поспішайте робити переказ першим. Зачекайте, доки покупець перерахує необхідну суму й лише після цього підтверджуйте відправлення біткоїнів.

Як вивести біткоїни через обмінник?

Ще один спосіб, як вивести криптовалюту в реальні гроші, — скористатися обмінником для цифрових активів. Порівнюючи з криптобіржею, це більш ризикований варіант, оскільки всі операції проводяться під чесне слово. Тому уважно читайте відгуки та не довіряйте свої монети неперевіреним сервісам.

За свої послуги обмінні пункти беруть комісію. Зазвичай вона заздалегідь  врахована в курсі конвертації.

Щоб обміняти біткоїн через онлайн-обмінник:

  • виберіть потрібну криптовалюту — в нашому випадку BTC — та введіть суму, яку продаєте;
  • виберіть фіатну валюту для обміну, наприклад, гривні;
  • введіть свої дані та вкажіть банківську картку для переказу;
  • надішліть крипту на адресу обмінника.

Далі все залежить від швидкості роботи сервісу. Гроші можуть перерахувати як протягом кількох хвилин, так і протягом доби.

Як виводити криптовалюту на картку в мобільному додатку?

Простий і безпечний спосіб виведення біткоїнів пропонує мобільний додаток ZEN.COM. Це сервіс для покупок та керування фінансами, який дозволяє в кілька кліків відкрити мультивалютний рахунок та оформити платіжну картку. Віртуальну користувач отримує одразу, а фізичну оперативно доставлять у будь-яку країни Європи, зокрема в Україну (але тут доведеться почекати трохи довше).

Програму можна завантажити в App Store та Google Play. Реєстрація зазвичай займає близько 15 хвилин і не вимагає додаткових документів — потрібен лише закордонний паспорт або ID-картка. Ще одна перевага — безкоштовний доступ для українців протягом 365 днів з моменту реєстрації.

Щоб вивести кошти через ZEN.COM:

  1. Увійдіть до свого облікового запису та виберіть рахунок, який потрібно поповнити (наприклад, євро або долар).
  2. Натисніть "Поповнити", далі — Digital Currency.
  3. Виберіть криптовалюту — Tether, USD Coin, Bitcoin або Ethereum — та вкажіть необхідну суму.
  4. Перекажіть криптовалюту з гаманця на адресу, яка з'явиться на екрані.

Комісія за послуги — від 0,5% до 2%, залежно від обраного тарифу.

Після того, як гроші надійдуть на ваш рахунок у ZEN, їх можна використовувати для безготівкової оплати або зняти в банкоматі.