Ілюстрація / REUTERS

До кінця поточного року в Україні має бути доопрацьований і прийнятий новий Трудовий кодекс.

Читайте такожЗеленський доручив терміново легалізувати казино та видобуток бурштину

Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході наради з керівництвом Верховної Ради, Кабінетом міністрів та правоохоронних органів.

Відео дня

"Забезпечити доопрацювання та прийняття нової редакції Трудового кодексу України. Термін - до 1 січня 2020 року", - підкреслив Зеленський.

За словами президента, відповідальними за це запитання призначено прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, а також міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Як повідомляв УНІАН, у липні Європейська Бізнес Асоціація закликала новообрану Верховну Раду звернути увагу на вісім пріоритетів, врегулювання яких створить якісніші умови для роботи бізнесу і покращить інвестиційний клімат в Україні. У контексті розвитку людських ресурсів в асоціації рекомендували прийняти більш сучасний Трудовий кодекс, а також врегулювати питання працевлаштування іноземців.

Довідка УНІАН. В Україні діє Кодекс законів про працю був прийнятий ще у 1971 році, потім до нього вносилися численні зміни, приймалася безліч підзаконних актів. На думку бізнесу, документ застарів і не відповідає сучасним реаліям, у зв'язку з чим не виконується більшістю роботодавців, а дієві механізми впливу на них практично відсутні.

З метою врегулювання даної проблеми був розроблений новий проект Трудового кодексу, який подали в Раду ще у 2014 році, у 2015 році - прийняли в першому читанні й відправили на доопрацювання, яку завершили в травні 2017 року, але документ досі перебуває в парламенті.