Ілюстрація REUTERS

Державна служба статистики у грудні має намір провести пробний перепис населення як підготовку до проведення Всеукраїнського перепису населення у 2020 році.

Читайте такожВ Україні на кожного 90-річного чоловіка припадає чотири українки - Дубілет

Згідно з повідомленням на сайті Держстату, пробний перепис відбуватиметься з 1 по 26 грудня поточного року і охопить частину Оболонського району Києва і Пісківську об'єднану територіальну громаду Бородянського району Київської області.

Відео дня

"Під час пробного перепису населення в кожному приміщенні запишуть всіх осіб, які станом на 00.00 годин 1 грудня 2019 року проживали в ньому, включаючи і тих, які тимчасово проживають. З числа тих, які постійно проживають, запишуть також тимчасово відсутніх", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що контрольний обхід окремих приміщень відбудеться 24-26 грудня.

Участь у пробного перепису зможуть взяти жителі зазначених територій: з 1 по 10 грудня - самостійно заповнивши анкету (переписний лист) на онлайн-порталі за допомогою електронного цифрового підпису; з 14 по 23 грудня - передати відомості співробітнику Держстату, який прийде за місцем проживання і занесе дані в планшет, або ж самостійно віднести їх до переписних відділень.

Як повідомляв УНІАН, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що на перепису населення у 2020 році може бути зекономлено 2-3 млрд грн, якщо інформацію буде зібрано у мобільних операторів, даних з РАГСів і Пенсійного фонду.