Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ не виключає, що євроінтеграція України може бути «поставлена на паузу».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів на спільній прес-конференції з Президентом Литви Далею ГРІБАУСКАЙТЕ сьогодні у Києві.

В.ЯНУКОВИЧ наголосив, що на сьогодні практично завершено переговори щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і залишилось ухвалити лише політичне рішення, зокрема, підписати, а потім ратифікувати цю угоду парламентами країн-членів ЄС.

Відео дня

Президент не зміг сказати, як проходитиме цей процес. «Ми бачимо, що є політики і є країни, які вважають, що Україна ще не досягла тих критеріїв, які пред’являються нашій країні», - зазначив він.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, можливо, доведеться зробити паузу, як це вже було у питанні євроінтеграції України. «Це можна зробити і зараз», - сказав він.

Водночас В.ЯНУКОВИЧ наголосив, що процес євроінтеграції загалом для України не буде припинено, оскільки у країні продовжуються реформи.

Він вкотре підкреслив, що для України є дуже важливою фіксація в Угоді про асоціацію перспективи членства у ЄС.

За словами Президента, деякі політики говорять, що цей пункт може ускладнити ратифікацію угоди у деяких парламентах. «Але в нас оптимістичний настрій. Ми виконуємо сьогодні партнерські зобов’язання, які взяли на себе», - сказав він та нагадав, що Україна завершила переговори щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС, виконала першу частину плану дій зі встановлення безвізового режиму.

«Це факти, які є реальністю. Решта буде залежати від деяких обставин», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, додавши, що ще багато часу до грудневого саміту Україна-ЄС, і переговорний процес триває.

«Занепокоєння, яке існує, воно є і в нас», - сказав він.