Ілюстрація REUTERS

Україна посіла 69-е місце в рейтингу найбільш готових до впровадження електронного уряду країн від 2020 року, що на 13 позицій вище, ніж у попередньому рейтингу 2018 року.

Про це свідчать дані Організації Об'єднаних Націй (ООН) за 2020 рік, оприлюднені на офіційному веб-сайті організації.

Лідирують у рейтингу Данія, Південна Корея, Естонія, Фінляндія та Австралія.

Відео дня

Читайте такожПрощавай, готівко: українці віддають перевагу карткам та електронним гаманцям

Крім цього, в рейтингу країн з найбільш розвиненою електронною участю громадян в комунікації з державою Україна посіла 46-е місце, що на 29 позицій вище, за рейтинг 2018 року.

Лідерами в цьому рейтингу є Естонія, Південна Корея, США, Японія та Нова Зеландія.

Згідно з даними ООН, організація дослідила ситуацію з впровадженням електронного уряду та електронною участю громадян в 193 країнах світу.

Довідка УНІАН. Рейтинги найбільш готових до впровадження електронного уряду країн та електронної участі громадян складаються ООН кожні два роки та охоплюють майже 200 країн світу.

Як повідомляє УНІАН, 28 лютого 2020 року, Міністерство цифрової трансформації презентувало запуск національної онлайн-платформи для підприємців "Дія.Бізнес".

25 червня 2020 року Кабінет міністрів України схвалив введення в країні електронного резидентства, що дасть іноземцям можливість отримати доступ до адмінресурсів без відвідування України.