Варшава. Компанія KDM Shipping (Київ), що спеціалізує на перевезеннях водним транспортом, має намір продати на Варшавській фондовій біржі до 35% своїх акцій за приблизно 36 млн дол., які скерує на реалізацію інвестиційної програми до 2015 року.

Про це сказано в опублікованому в середу проспекті емісії, який є в УНІАН.

Компанія пропонує інвесторам купити 3,5 млн нововипущених звичайних акцій, максимальна ціна на яку визначена на рівні 36 злотих за штуку (1 дол. = 3,4 злот.).

Відео дня

Книга заявок для інституціональних і приватних інвесторів буде відкрита 19-24 липня, а 25 липня буде оголошена остаточна ціна розміщення і його об'єми.

Розподіл акцій запланований в районі 27 липня, а перші торги на Варшавській біржі - 9 серпня.

Компанія у рамках інвестиційної програми, розрахованої на 2012-2014 роки, має намір подвоїти потужності свого вантажного флоту і потроїти потужності суднобудівельного заводу у Херсоні, що належить їй, на що планується витратити 26 і 7 млн доларів відповідно.

KDM Shipping розраховує залучити чистими - після оплати послуг з розміщення - близько 33,5 млн доларів, зазначивши, що остаточні об'єми також залежатимуть від курсу польського злотого до долара.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня власники KMD Shiping Костянтин і Денис Молодковец, які контролюють 90% акцій компанії, оголосили про можливе IPO на Варшавській біржі для залучення коштів на її розвиток.

Компанія, зокрема, хоче збільшити свій флот вантажних суден, що забезпечив їй минулого року майже 80% усіх доходів, удвічі - до 16 кораблів, здатних перевозити до 50 тис. тонн вантажів.

Довідка УНІАН. KDM Shipping, окрім 8 суховантажів, які дозволяють перевозити від 2,9 до 3,4 тис. тонн, кожен, володіє 8 пасажирськими судами, які компанія використовує для круїзних поїздок по Дніпру, а також Херсонським суднобудівельним заводом імені Куйбишева.

Минулого року компанія збільшила чистий прибуток до 14,2 млн доларів з 5,08 млн доларів роком раніше при зростанні виручки більш ніж у 2 рази - до 29,2 млн доларів.

78,5% акцій компанії володіє генеральний директор Костянтин Молодковец, 11,5% - фінансовий директор Денис Молодковец, ще 10% є у інших приватних акціонерів.