Ілюстрація REUTERS

У Китаї офіційно почалися роботи, спрямовані на створення телекомунікаційних технологій шостого покоління.

Читайте такожКоли українцям чекати 5G: у Мінцифри назвали терміни

Про це повідомляє портал IXBT.com з посиланням на Reuters.

Відео дня

"Представники міністерств і науково-дослідних інститутів провели нараду, щоб створити національну групу з досліджень і розробок у галузі технологій 6G", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це відбулося лише за кілька днів після того, як три найбільших китайських оператори зв'язку повідомили про розгортання послуг мобільного зв'язку 5G по всій країні.

Країни по всьому світу прагнуть розгорнути бездротові мережі наступного покоління, які можуть забезпечити швидкість передачі даних щонайменше у 20 разів вищу, ніж 4G, відкриваючи дорогу новим областях застосування, включаючи самокеровані автомобілі й доповнену реальність.

В останні місяці технології, пов'язані з мережами 5G, стали вістрям конфлікту між США і Китаєм. Уряд США вніс китайську компанію Huawei Technologies, найбільшого у світі постачальника телекомунікаційного обладнання, в чорний список, закривши їй доступ до американських товарів і послуг.

Крім того, під приводом, що обладнання Huawei може використовуватися для шпигунства, Сполучені Штати спробували переконати своїх союзників виключити китайську компанію з участі в розгортанні мереж 5G.