Ілюстрація / REUTERS

Китайська компанія Huawei могла таємно допомогти побудувати безпровідну 3G-мережу Koryolink для Північної Кореї.

Читайте такожHuawei будуватиме 4G-зв'язок в київському метро

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на The Washington Post.

Відео дня

"Газета посилається на документи, які передав колишній співробітник Huawei. У них є робочі замовлення, контракти та електронні таблиці, згідно з яким, компанія вісім років працювала з іншою китайською компанією, Panda International Information Technology, над низкою проектів у КНДР", - йдеться в повідомленні.

У самій компанії Huawei заявили, що не перевірятимуть справжність документів або спростовуватимуть їх.

"Huawei дотримується всіх чинних законів у тих країнах і регіонах, де працює, включаючи всі нормативні акти щодо експортного контролю, а також санкції ООН, США і Євросоюзу", - заявив представник Huawei.

При цьому газета зазначає, що китайська компанія могла таким чином порушити санкції США, оскільки в техніці Huawei є американські компоненти.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати телеком-обладнання, що загрожує безпеці країни.

Указ дозволяє блокувати купівлю американськими компаніями обладнання, яке представляє загрозу нацбезпеці. Того ж дня Huawei та її підрозділи були внесені до чорного списку Міністерства торгівлі США - так званий Entity List.

Раніше Дональда Трампа попросили відкласти заборону на продукцію Huawei.