Від участі у виставці вже відмовилися LG, Ericsson, Nvidia, Samsung, Sony, Amazon, Intel / фото wired

Після того, як низка великих компаній відмовилися від участі у виставці Mobile World Congress 2020, самі організатори заходу задумалися щодо доцільності її проведення.

Читайте такожКитай випустить облігації на $2 мільярди для боротьби з коронавірусом - Reuters

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Скасування виставки негативно позначиться на економіці регіону, оскільки MWC створює близько 14 тисяч тимчасових робочих місць.

"Раніше через ситуацію з коронавірусом 2019-nCoV від участі у виставці вже офіційно відмовилися LG, Ericsson, Nvidia, Samsung, Sony, Amazon, Intel, Vivo, TCL і NTT Docomo", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що організація GSMA пропонує уряду Іспанії оголосити надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я, що дозволить скасувати виставку MWC 2020 без негативних фінансових наслідків для організаторів. У такому разі GSMA зможе претендувати на виплату страховки.

"Якщо ж досягти з владою не вдасться, то організатори MWC 2020 можуть проводити виставку, щоб уникнути виплат за скасування заходу. Але в такому разі зали будуть напівпорожніми, оскільки багато стендів не будуть зайняті учасниками. Відповідно, кількість відвідувачів теж буде невеликою, і дохід від виставки буде низьким", - підкреслює видання.

Разом з тим, скасування виставки негативно позначиться на економіці регіону, оскільки MWC створює близько 14 тисяч тимчасових робочих місць у Барселоні й приносить місту дохід близько 492 мільйонів євро.

Рішення про подальшу долю виставки Mobile World Congress 2020 має бути прийнято найближчим часом.