kyivcity.gov.ua

Члени профспілок та співробітники київського комунального транспорту прийшли до київської міської ради, щоб вимагати від депутатів підвищити вартість проїзду для наповнення столичної скарбниці. Засідання Київради, де транспортники виступали з трибуни, транслювалося в прямому ефірі.

Зокрема, водії вимагають підвищення заробітних плат, поліпшення умов праці, оновлення рухомого складу. Вони пояснили, що цього неможливо досягти без зростання вартості проїзду. При цьому, за словами працівників «Київпастрансу» і «Київського метрополітену», в іншому випадку столицю очікує транспортний колапс.

Адже через низькі зарплати водії не йдуть працювати у комунальні транспортні підприємства, через що скоро просто нікому буде виводити міський транспорт на маршрути. І в той же час, дефіцит коштів не дозволяє покращувати умови роботи транспортників, що також провокує нестачу досвідчених, добре підготовлених кадрів. Люди йдуть працювати в бізнес-структури, або зовсім виїжджають на заробітки за кордон.

Відео дня

Представники профспілок комунального транспорту в свою чергу запевнили, що простежать за тим, щоб гроші від підвищення ціни проїзду пішли саме на зарплати працівникам комунальних підприємств.

«Я представляю тут численний колектив нашого підприємства. І я, як представник профспілки, кажу вам, що ми прослідкуємо, щоб за рахунок зміни ціни проїзду підвищувалися заробітні плати співробітників», –заступник голови об'єднаної профспілкової організації метрополітену Тетяна Коляда.