Ілюстрація REUTERS

Tesla вирішила в черговий раз трохи видозмінити лінійку автомобілів і прибрати з продажу «зайві» конфігурації. Цього разу такими виявилися народні версії (Standard Range) седана Model S і кросовера Model X. Обидві моделі більше не доступні для покупки на сайті виробника.

Читайте такожВ Україні впевнено зростає попит на електрокари: топ-5 найпопулярніших марок

Відкривши онлайн-конфігурації на сайті виробника, можна переконатися, що відтепер обидві старші моделі лінійки пропонуються тільки у версії Long Range та Performance. Ці зміни означають, що початкова вартість Model S в США підскочила з $75 000 до $79 990, а Model X — з $81 000 до $84 990. Іншими словами, базовими версіями Model S і Model X тепер є Long Range, пише itc.ua.

Відео дня

У відповідному коментарі Reuters представник Tesla пояснив, що компанія займається стандартизацією своєї продуктової лінійки. «Щоб стало ще простіше купувати наші автомобілі, ми стандартизуємо нашу міжнародну лінійку і скорочуємо кількість комплектацій, доступних для Model S, Model X і Model 3. Ми також коригуємо наші ціни з метою подальшого підвищення доступності (наших продуктів - ред.) для покупців», — йдеться в офіційній заяві Tesla.

Одночасно Tesla опустила ціну найдоступнішого варіанту молодшої моделі Model 3, доступною для замовлення через сайт. Мова про конфігурацію Standard Range Plus, яка подешевшала з $39 900 до $38 990.

Залишається додати, що з початку року Tesla безліч разів вносила суттєві зміни в специфікації та ціни автомобілів в прагненні знайти оптимальний баланс і максимізувати прибуток. З останніх великих змін можна згадати, як у квітні компанія прибрала можливість купити найдешевшу Tesla Model 3 (Standard Range) через сайт. На даний момент оформити замовлення на неї можна тільки телефоном, або ж придбати безпосередньо в одному з магазинів.

Нагадаємо, третій і четвертий квартали 2018 року Tesla завершила з прибутком, але за підсумками першої чверті 2019 року виробник знову повернувся в збитковий стан і змушений був залучити додаткове фінансування на суму понад $2 млрд. У минулому кварталі Tesla зуміла встановити новий рекорд, поставивши клієнтам майже 100 000 автомобілів. Фінансовий звіт за підсумками кварталу буде опублікований в кінці цього місяця.