Сімейство i30 пережило плановий рестайлінг / фото Hyundai

Компанія Hyundai представила оновлену лінійку i30. Хетчбек, фастбек і універсал отримали нові бампери та оптику, 10,25-дюймову мультимедійну систему, помірно-гібридні силові установки та літровий турбомотор. Крім того, з рестайлінгом «підігріте» виконання N Line з'явилося у двооб'ємного кузова.

Читайте такожHyundai показавши нову Creta (фото, відео)

Рестайлінгові Hyundai i30 N Line отримали нову оптику з V-подібним малюнком діодів (але втратили денні ходові вогні в передньому бампері), отримали нову радіаторну решітку, доопрацьований дифузор і колісні диски з алмазним напиленням діаметром до 18 дюймів. Тепер у сімействі N Line є не тільки хетчбек і фастбек, але й універсал, пише motor.ru.

Відео дня

Слідом за «молодшим» Hyundai i20 сімейство i30 відзначилося 10,25-дюймовим тачскріном мультимедійної системи. Безальтернативні аналогові шкали поступилися місцем опціональній віртуальній панелі з 7-дюймовим дисплеєм. Розважальний комплекс, як і раніше, не об'єднаний в єдиний кластер з приладовою панеллю, але сумісний з Android Auto та Apple CarPlay. Також з'явилася бездротова зарядка для телефонів.

З рестайлінгом гамму силових агрегатів повністю переглянули: в Європі базові i30 оснастили 1,5-літровим «атмосферником» DPi на 110 кінських сил у поєднанні з 6-ступінчастою «механікою». Потужніший двигун — 120-сильну «турботрійку» T-GDi об'ємом 1,0 літра — можна додатково оснастити 48-вольтовою помірно-гібридною системою. На вершині гами — нова «турбочетвірка» T-GDi потужністю 160 кінських сил, яка електрифікована за замовчуванням. Бензинові мотори об'ємом 1,4 літра з лінійки виключені.

Дизель 1.6 CRDi тепер доступний тільки у двох варіантах форсування — на 115 і 136 кінських сил. Всі двигуни, крім базової бензинової, поєднуються з 6-ступінчастою «механікою» або 7-діапазонним «роботом» з подвійним зчепленням. Для гібридних версій доступна ручна 6-швидкісна коробка передач iMT з функцією переривання зв'язку між двигуном і трансмісією за відпущеної педалі газу.

Прем'єра рестайлінгових i30 відбудеться на Женевському автосалоні через тиждень. Ціни та дату початку продажів на ключових ринках оприлюднять пізніше. Трохи пізніше буде розкрита оновлена «заряджена» версія i30 N.