REUTERS

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Серед іншого в оприлюдненому в четвер, 17 березня, документі наголошується на необхідності розвитку спільної європейської системи оцінки ризиків конфліктних зон та створення механізму швидких попереджень, зазначається у повідомленні, оприлюдненому на сайті Європейської агенції з безпеки польотів (EASA).

"Загроза тероризму для цивільної авіації найвірогідніше залишиться на високому рівні у найближчому майбутньому (…) Зараз час діяти, важливо, щоб були вжиті конкретні заходи для захисту громадян ЄС під час польотів", - наводяться на сайті агенції слова єврокомісара з питань транспорту Віолети Булц. У EASA додали, що авіаперевізники потребують "консолідованої картини ситуації з безпекою" та з цією метою хочуть мати "абсолютно різні ресурси".

Відео дня

Читайте такожУ Росавіації назвали "політизованим" дозвіл EASA на польоти над окупованим Кримом

Агенція пропонує членам ЄС створити національні системи оцінки ризиків для цивільної авіації, дані з яких об'єднувалися б і поширювалися EASA. У переданих Нідерландам, які зараз головують в ЄС, пропозиціях також йдеться про надання інформації розвідувальними службами та авіаперевізниками.