REUTERS

Російські терористи пошкодили залізничну інфраструктуру на двох переїздах Кутейнікове - Войкове і Кутейнікове - Амвросіївка на Донецькій залізниці за допомогою вибуху, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») перервала залізничне сполучення на цих переїздах, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

«21 липня о 22:40 терористи висадили в повітря опору і пошкодили контактну мережу на перегоні Кутейнікове - Войкове Донецької залізниці. Також о 23:03 зафіксовані вибухи на переїзді Кутейнікове - Амвросіївка, оглянути пошкодження поки що неможливо. Перегін закрито для руху», - говориться в повідомленні.

Крім того, 21 липня вночі через бойові дії до бомбосховищ евакуювали працівників станцій Горлівка, Іловайськ, Кутейнікове, Каракуба Донецької залізниці.

Відео дня

«Зараз станція Горлівка закрита для роботи. Поїзди прямують через станцію Єнакієве», - повідомили у прес-службі.

Читайте також"Укрзалізниця" безкоштовно вивезла із зони АТО 1151 людину

Як повідомляв УНІАН, збитки залізниць України внаслідок терористичних актів за основними господарствами галузі становлять 291,6 млн. грн.

У травні-липні спеціалізовані підрозділи залізниць України відновили 47 з 54 об'єктів шляхової інфраструктури, пошкоджених під час бойових дій на сході України.

З квітня на території Луганської та Донецької областей орудують озброєні бойовики, що фінансуються Росією. Вони захоплюють людей в заручники, вбивають їх, а також знищують інфраструктуру міст Донбасу. З 15 квітня в регіоні почалася антитерористична операція. Впродовж липня українські силовики визволили від терористів ряд міст в Донецькій і Луганській областях. Військові продовжують операцію з визволення Донбасу від бойовиків.