У планах авіакомпанії п'ять європейських міст: Мілан, Париж, Відень, Ларнака, Салоніки / фото ua.depositphotos.com

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну найбільша авіакомпанія Грузії Georgian Airways запускає для росіян транзитні рейси через Тбілісі до Європи.

Про це заявив засновник авіакомпанії Тамаз Даіашвілі, зазначивши, що в планах авіакомпанії п'ять європейських міст: Мілан, Париж, Відень, Ларнака, Салоніки, повідомляє RTVI.

"Почнемо з 15 червня. Подивимося, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит на цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше і швидше, ніж на інших напрямках", - сказав Даіашвілі, зазначивши при цьому, що за прогнозами Georgian Airways, пасажирський потік між Росією і Грузією поступово відновиться.

Відео дня

"Природно, будемо зберігати повітряне сполучення з Росією. Нічого з цим не буде. Уряд Грузії дуже тепло це рішення зустрів. Дай бог, щоб воно ніколи більше не переривалося", - додав він.

Авіасполучення між Грузією та агресором

Заборона на польоти російських авіакомпаній до Грузії діяла з 2019 року. Її зняли 15 травня 2023 року.

Дозвіл на відновлення польотів отримали російська авіакомпанія "Азимут" і грузинська Georgian Airways. Візовий режим для громадян Грузії був скасований російською стороною.

19 травня 2023 року Грузія видала дозвіл на польоти російській авіакомпанії, яка літала в Крим.

Перший рейс з Росії викликав масові протести в Грузії. Правоохоронці затримали частину учасників мітингів, але на бік протестувальників встала і президент Грузії Саломе Зурабішвілі. Вона оголосила бойкот місцевій авіакомпанії Georgian Airways.

12 травня 2023 року Georgian Airways оголосила президента Грузії персоною нон грата. Глава ради директорів вимагає від Зурабішвілі вибачень.

Вас також можуть зацікавити новини: