Грузія видала дозвіл на польоти з РФ ще одній російській авіакомпанії / фото flyredwings.com

Після оголошення про відновлення авіасполучення з Росією Агентство цивільної авіації Грузії видало дозвіл російському авіаперевізнику Red Wings, який базується в московському аеропорту Домодєдово.

Як пише "Эхо Кавказа", Red Wings буде виконувати рейси за маршрутами Сочі-Тбілісі-Сочі і Москва-Кутаїсі-Москва. Для обох напрямків рейси будуть відбуватися по три рази на тиждень. Перші авіарейси заплановані на 2 червня. 

В агентстві цивільної авіації наголошують, що цієї авіакомпанії немає в чорному списку Євросоюзу.

Відео дня

Що треба знати про авіакомпанію Red Wings 

Red Wings (АО "Ред Вингс") раніше мала назву "Авиалинии 400". Ця компанія базується в московському аеропорту і виконує міжнародні авіарейси та рейси всередині Росії. 

Ця компанія перебуває під санкціями РНБО з 2021 року. На сайті НАЗК зазначається, що Red Wings "здійснює діяльність в галузях, які мають стратегічне значення для Уряду Росії та забезпечує високу матеріальну (транспортну, логістичну та іншу) підтримку дій, які підривають або погрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України". 

У 2014 році, незабаром після окупації Криму, Red Wings заявила про намір створити базу в Сімферополі і переорієнтуватися на перельоти з Росії до захопленого півострову. Уряд РФ тоді заявляв, що компанія може отримати державні субсидії задля цього.

Відомо, що компанія здійснювала авіарейси з Москви, Самари, Нижнього Новгороду та інших міст до Сімферополя. Станом на 2020 рік українським судом було накладено арешт на літаки багатьох російських компаній, що здійснюють авіаперельоти на окуповану територію, і Red Wings – одна з них.

Відновлення авіасполучення між Росією і Грузією

На початку тижня стало відомо про відновлення прямого авіасполучення між Росією і Грузією. Влада останньої заявила, що відмовляти від цього було б "непрагматично". 

Дозвіл на відновлення польотів отримали російська авіакомпанія "Азимут" і грузинська Georgian Airways. Візовий режим для громадян Грузії був скасовано російською стороною.

У Держдепартаменті США заявляли, що відновлення авіасполучення "викличе зростання заклопотаності не тільки у США та інших західних країн, але і у компаній, які можуть працювати з грузинських аеропортів".

Грузинські політики анонсували акції протесту проти відновлення авіасполучення з країною-агресором 19 травня – в день приземлення першого літака з Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: