В черзі стоять 400 осіб / Скріншот dpsu.gov.ua

Прикордонники радять українцям перетинати кордон з Польщею на трьох автомобільних пунктах пропуску "Ягодин - Дорогуськ", "Рава Руська - Гребенне" і "Краківець - Корчова", а не на пішому пункті пропуску.

Як повідомили УНІАН у Державній прикордонній службі України, на даний час пункт пропуску «Шегині» - єдиний перехід на українсько-польському кордоні, де можливо перетнути кордон пішки.

"Щоденно через цей пункт слідує від 2,5 до 3 тис. осіб. Протягом останніх днів спостерігається збільшення кількості громадян, які прямують за кордон", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСитуація на кордоні: запрацювали ще п'ять пунктів пропуску, на пішому переході Шегині - черги (відео)

Прикордонники заявили, що з боку української влади немає обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які слідують закордон. Співробітники Держприкордонслужби оформляють таких осіб без будь-яких затримок.

"Однак через карантинні заходи зросла тривалість проведення польською стороною контрольних процедур відносно осіб, які прибувають із-за кордону. За інформацією, отриманою від суміжної сторони, усім особам, які прибувають в Польщу, проводиться температурний скринінг, щодо них здійснюється санітарний контроль, а окремі категорії подорожуючих скеровуються на карантин", - зазначили в ДПСУ.

Також польською стороною збирається інформація про місце проживання чи перебування особи на обов’язковому карантині (воєводство/повіт, назва місцевості, вулиця, номер будинку або квартири, поштовий код, номер контактного телефону). Крім того, щогодини, протягом 10 хвилин, проводиться санітарна обробка приміщень, у яких здійснюються контрольні операції.

"Проведення вищевказаних заходів збільшує час оформлення осіб польською стороною. Як результат, громадянам після проходження усіх видів контролю на вихід з України доводиться по кілька годин очікувати, аби потрапити на територію Республіки Польща. Ситуаційно перед польським пунктом пропуску виникає значне накопичення осіб, інколи в черзі одночасно може перебувати близько 400 осіб", - зазначили прикордонники.

У цьому зв'язку вони просять громадян врахувати цю інформацію при плануванні подорожі до Польщі та за можливістю обирати для перетину кордону автомобільні пункти пропуску. Нині на українсько-польському кордоні функціонують пункти пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська», де здійснюється пропуск легкового автотранспорту.