Міністерство  освіти  і  науки  України видало наказ №  1044 від 2 листопада 2010 р. “Про організацію та проведення Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека».

Текст документу оприлюднено на офіційному веб-порталі МОН.

Згідно з документом, конкурс проводитиме Інститут інноваційних технологій і змісту освіти. Захід відбудеться рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!».

Відео дня

Своїм наказом міністр освіти Дмитро ТАБАЧНИК затвердив також Порядок проведення Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» та склад організаційного комітету. 

Як зазначається в наказі, завданнями конкурсу є виявлення та підтримка ініціативних бібліотекарів, творчо працюючих педагогічних і методичних працівників, які застосовують у своїй практиці ефективні моделі; розвиток шкільної бібліотеки, нових технологій, інноваційних методів, прийомів та форм роботи; формування інформаційно-аналітичного, методичного та науково-педагогічного банку даних авторських доробок бібліотекарів, педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, методистів, організаторів освіти.

Конкурс проходитиме з 15 листопада 2010 до 30 липня 2011 у три етапи: І - й етап – з 15 листопада 2010 року до 1 квітня 2011 року - районний (міський); ІІ - й етап - з 15 квітня до 1 червня 2011 року - республіканський (Авто-номна Республіка Крим), обласний; ІІІ - й етап - з 15 червня до 30 липня 2011 року – Всеукраїнський.

З урахуванням пропозицій практичних працівників конкурс проводиться у таких номінаціях: „Бібліотека ХХІ ст.” (для керівників, бібліотекарів ЗНЗ); „Бібліотекар-дослідник”; „Майстер бібліотечної справи” ; „Компетентний читач” (для бібліотекарів ЗНЗ, педагогічних, учнівських колективів, бібліотечних активів, батьків тощо); „З комп’ютером на „Ти”; „Методист-порадник” (номінація для методистів районних (міських) методичних кабінетів (центрів) (РМЦ)).