На думку дипломата, складно передбачити, хто як себе поведе / колаж

Український дипломат і голова правління "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко прокоментував дебати кандидатів у президенти України Володимира Зеленського та Петра Порошенка, які повинні відбутися на НСК «Олімпійський» в Києві.

У коментарі Главреду дипломат зазначив, що головне завдання Порошенка і Зеленського - мобілізувати якомога більше виборців, і в той же час, їм важливо не розгубити прихильників.

"Багато хто став втрачати інтерес до цього процесу в обох командах. Але жанр шоу, який вибрав Зеленський, є більш мобілізуючим для його електорату. Це характерно для Зеленського, від нього цього очікують, це яскраво. А для Порошенка це не характерно, і він виглядає менш упевненим, що грає на користь його опонента", - зазначив експерт.

Відео дня

Яременко зізнався, що не чекає багато від дебатів, так як до Порошенка немає довіри, а Зеленський, на його думку, не зможе вразити нічим, так як у нього немає досвіду в політиці. Також дипломат розніс програму Порошенка через її надто «декларативний характер».

Читайте такожУ ЦВК повідомили, коли оголосять остаточні результати першого туру виборів президента

Яременко зізнався, що його ніщо не переконає про існування у Порошенка плану повернення Криму. У нього було п'ять років, але він нічого не показав".

На думку Яременка, під час дебатів кандидати будуть готуватися і до сильних персональних нападок, так як вони це робили впродовж усієї виборчої кампанії:

«І тут абсолютно незрозуміло, хто як себе поведе – всі накручені і втомилися. На мою думку, шоу може бути і цікавим. Але в той же час і неприємним для споглядання», - вважає дипломат.

Яременко вірить, що в цих дебатах зможе перемогти українська демократія.

"Тому що ми вперше бачимо політиків настільки близько, у побутових ситуаціях, відкритими для критики і десь беззахисними. Це демократія. Люди бачать і роблять свої висновки", - зазначив експерт.

Читайте такожЗеленський показав результати аналізів на наркотики

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю. У штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію.

5 квітня зранку Зеленський здав на аналізи кров в приватній лабораторії «Євролаб», Порошенко – кров, сечу та волосся у медичному центрі НСК «Олімпійський».