Охрід (Македонія). 8 жовтня. УНІАН. Рада міністрів оборони країн Південно-Східної Європи прийняла пропозицію України включити до воєнної компоненти цієї організації інженерний підрозділ і підрозділ радіаційного, хімічного і біологічного захисту Збройних сил України у 2009 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у спільній заяві Ради міністрів оборони ПСЄ, яка була прийнята сьогодні на засіданні цієї організації.

Йдеться про включення України до воєнної структури РМО ПСЄ, зокрема, до бригади багатонаціональних миротворчих сил.

Відео дня

У зв’язку з цим РМО ПСЄ висловила сподівання бачити Україну у воєнній структурі цієї організації у 2009 році.

Одночасно з цим у штабі багатонаціональних миротворчих сил ПСЄ високо оцінили рівень співпраці із Генеральним штабом ЗСУ.

Відповідно до цього, Україна запропонувала для участі у воєнній складовій РМО ПСЄ інженерний підрозділ рівня до роти, підрозділ РХБЗ до взводу, а також штабних офіцерів і медичний персонал.

Довідка УНІАН. Україна є повноправним учасником політичної складової РМО ПСЄ, разом з цим участь держави у воєнній структурі цієї організації наразі вирішується.

Для цього необхідно пройти відповідну внутрішню процедуру, що вимагає, зокрема, прийняття Верховною Радою відповідного закону.