Ніцца. 14 листопада. УНІАН. Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ ще раз наголошує., що Росія не відмовиться від визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції по завершенню самміту ЄС-Росія в Ніцці.

«Це не привід для ігрищ, це виважене державне рішення», - сказав він.

Відео дня

«Росія повністю визнає територіальну цілісність Грузії з урахуванням того, що раніше відбулося визнання в якості незалежних суб`єктів міжнародного права івденної осетії та Абхазії», - додав Д.МЕДВЕДЄВ.

Він також зазначив, що Росія, яка завжди виступала за мирне врегулювання конфліктів на Кавказі, була вимушена втрутитися в конфлікт з Грузією для захисту населення Південної Осетії та «попередження гуманітарної катастрофи».

«Наше втручання було компактним і абсолютно необхідним», - сказав російський Президент.

Як повідомляв УНІАН, в результаті російсько-грузинської війни, Росія у серпні визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії. Разом з Росією, ці регіони визнали також Нікарагуа. ЄС продовжує переговори з Росією, сподіваючись переконати її в необхідності дотримуватися принципів державного суверенітету та територіальної цілісності відносно Грузії.