Чоловік помер, не дочекавшись надання медичної допомоги / фото УНІАН

В Одесі судитимуть лікаря «швидкої», який у січні минулого року не надав допомогу людині, яка помирала на вулиці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокурори Одеської місцевої прокуратури №3 вчора, 14 лютого, спрямували в суд обвинувальний акт щодо медика, який підозрюється в ненаданні допомоги хворому, що спричинило смерть останнього.

Відзначається, що в січні минулого року співробітники патрульної поліції за викликом громадян прибули на залізничний вокзал, де на зупинці громадського транспорту виявили чоловіка, який скаржився на погане самопочуття.

Відео дня

«Правоохоронці викликали швидку допомогу. Однак бригада медиків, незважаючи на точно вказане місце виклику, прибула за іншою адресою - відносно недалеко від того місця, де перебувала людина, яка потребувала медичної допомоги. Також встановлено, що лікар був нетверезий», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожНа Закарпатті 10-річний хлопчик випив отруту й помер

Помітивши машину швидкої допомоги, правоохоронці поінформували медиків про точне місцезнаходження хворого. Але вони не відреагували на прохання поліцейських допомогти 52-річному чоловікові, який, не дочекавшись надання медичної допомоги, помер.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Приморського відділу поліції за частиною 2 статті 139 (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть хворого) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, увечері 16 січня 2018 року в Одесі було затримано п'яних лікаря і фельдшера бригади швидкої допомоги, які не надали допомогу людині, яка помирала на вулиці.

Зокрема, в поліцію надійшло повідомлення про те, що біля залізничного вокзалу знаходиться напівроздягнений чоловік, який скаржиться на стан здоров'я. Прибулі на виклик правоохоронці повторно викликали швидку допомогу, автомобіль якої через деякий час під'їхав до зупинки громадського транспорту біля залізничного вокзалу, а до потрібного місця прибув більш ніж через 20 хвилин після другого нагадування, зробленого патрульним.

На той час стан пацієнта вже різко погіршився, і він помер.